Η Σιέρα Λεόνε έτρεξε τις πρώτες εκλογές που βασίζονται σε τεχνολογία blockchain.

Ημερομηνία κυκλοφορίας:

Διεθνής προτοτυπία

Η τεχνολογία, που δημιουργήθηκε από τον Leonardo Gammar, αποθηκεύει ανώνυμα ψηφοφορίες σε ένα αμετάβλητο βιβλίο, προσφέροντας έτσι άμεση πρόσβαση στα αποτελέσματα των εκλογών.

"Οι ανώνυμες ψήφοι / ψηφοδέλτια καταγράφονται στο blockchain της Agora, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο κοινό για κάθε ενδιαφερόμενο να αναθεωρήσει, να μετρήσει και να επικυρώσει", δήλωσε ο Gammar. "Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνητικές εκλογές χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain".

"Η Σιέρρα Λεόνε επιθυμεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης με τους ψηφοφόρους σε μια αμφισβητούμενη εκλογή, ιδιαίτερα εξετάζοντας πώς οι εκλογές θα θεωρούνται δημόσιες μετά τις εκλογές. Χρησιμοποιώντας το blockchain ως μέσο για την ​​καταγραφή των ψηφοδελτίων και των αποτελεσμάτων, η χώρα ελπίζει να δημιουργήσει νομιμότητα γύρω από τις εκλογές και να μειώσει την πτώση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ", δήλωσε.

Γιατί είναι αυτό ενδιαφέρον; Ενώ αυτό δεν είναι παρά μια απόδειξη της ιδέας - δεν είναι πλήρες αρχείο ψηφοφορίας αλλά αντ 'αυτού κατέλαβε μια φαινομενικά αποδεκτή πληθώρα ψήφων - είναι συναρπαστικό να δούμε την τεχνολογία να εφαρμόζεται στη Σιέρα Λεόνε, μια χώρα περίπου 7,4 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο στόχος είναι τελικά η μείωση του κόστους των ψηφοφοριών με την περικοπή των ψηφοδελτίων και τη μείωση της διαφθοράς στη διαδικασία ψηφοφορίας.

Ο Gammar, από την πλευρά του, βλέπει την αξία ενός συστήματος αποκέντρωσης.

"Είμαστε η μόνη εταιρεία στον κόσμο που έχει κατασκευάσει μια πλήρως λειτουργική πλατφόρμα ψήφων. Άλλες μηχανές ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι «κουτιά μπλοκ» που έχουν δειχθεί όλο και περισσότερο ότι είναι ευάλωτα σε επιθέσεις ασφάλειας. Για το λόγο αυτό, πολλά αμερικανικά κράτη και ξένα έθνη έχουν επιστρέψει στο χαρτί », είπε. "Εάν πιστεύετε ότι οι περισσότερες χώρες θα χρησιμοποιήσουν κάποια μορφή ψηφιακής ψηφοφορίας τα επόμενα 50 χρόνια, τότε το blockchain είναι η μόνη τεχνολογία που έχει δημιουργηθεί και μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και επαληθεύσιμη λύση ψήφου για αυτό το μέλλον".

ΟΙ εκλογές σε μια χώρα δεν είναι μεγάλη κίνηση - ακόμα. Ωστόσο, ο Gammar και η ομάδα του σχεδιάζουν να επεκτείνουν το προϊόν τους σε άλλες αφρικανικές χώρες και, τελικά, στον υπόλοιπο κόσμο.

Όσον αφορά τις εκλογές, εξακολουθεί να είναι ασαφές ποιος κέρδισε και θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 27 Μαρτίου. Ο νικητής θα διαδεχθεί τον πρόεδρο Ernest Bai Koroma, ο οποίος έχει κυβερνήσει τη χώρα για μια ολόκληρη δεκαετία.

ΠΗΓΗ

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
Το LitePay ξεκινάει σε λίγες ημέρες.
Το Litecoin, ένα από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα παγκοσμίως, είναι έτοιμη για τεράστια κέρδη αυτή την εβδομάδα λόγω μιας μεγάλης ανακοίνωσης.
Η Western Union επιβεβαιώνει τις δοκιμές της τεχνολογία της Ripple για μεταφορές χρημάτων.
Ο προμηθευτής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Western Union (WU) δοκιμάζει συναλλαγές με τη χρήση συστήματος διακανονισμού βασισμένο στο Blockchain της Ripple (XRP).
Το University College London καταπολεμά την απάτη βιογραφικών μέσω Bitcoin.
Το bitcoin μπορεί να παράσχει την απάντηση για να διασφαλίσει ότι η πλαστογραφία μπορεί να αποφευχθεί στο μέλλον.
Το UAE Exchange συνεργάζεται με την Ripple.
Το UAE Exchange, μια κορυφαία εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας, ανταλλαγής νομισμάτων και πληρωμών, ανακοίνωσε ότι έχει συνεργαστεί με τη Ripple για να παρέχει άμεσες, ομαλές και σε πραγματικό χρόνο διασυνοριακές πληρωμές
Tags
SHARE
Comments

© 2018 hallcrypto.gr