Ισλανδία: Κλοπή εξοπλισμού για Bitcoin mining αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Ημερομηνία κυκλοφορίας:

Πρωτοφανής κλοπή

Η γαλήνη της Ισλανδίας καταστράφηκε όταν κλάπηκαν 600 συσκευές εξόρυξης Bitcoin. Ταυτόχρονα κλέφθηκαν επίσης 600 κάρτες γραφικών, 100 επεξεργαστές, 100 τροφοδοτικά, 100 μητρικές κάρτες και 100 σύνολα μνήμης υπολογιστών.

Τα ύποπτα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση ήταν 11 Ισλανδοί κλέφτες που έχουν ήδη συλληφθεί. Άλλοι δύο ύποπτοι είναι ακόμα υπό κράτηση, αλλά οι υπολογιστές δεν έχουν βρεθεί από την αστυνομία.

Η κλοπή συνέβη μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου. Οι κάμερες παρακολούθησης που εγκαταστάθηκαν στην Advania, την εταιρεία διακομιστών, συνέλαβαν τη στιγμή που συνέβη η κλοπή. Το Associated Press αναφέρει ότι οι κλεμμένοι υπολογιστές αξίζουν περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως σχολίασε προηγουμένως, το έγκλημα ήταν πολύ συγκλονιστικό για την Ισλανδική κοινότητα. Η χώρα έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και τέτοια γεγονότα δεν συμβαίνουν συχνά.

Ο Επίτροπος Olafur Helgi Kjartansson δήλωσε:

"Αυτή είναι μια μεγάλη κλοπή σε μια κλίμακα αόρατη πριν. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά οργανωμένο έγκλημα. "

Οι συσκευές υλικού Bitcoin εξόρυξης απαιτούν πολλή ενέργεια. Η κατανάλωση των ατόμων που χρησιμοποιούν αυτά τα ορυχεία πρέπει να έχει πρόσβαση σε χαμηλότερες τιμές ενέργειας ή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να αποφευχθούν οι υψηλοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του AP, η αστυνομία θα παρακολουθεί την κατανάλωση ενέργειας σε ολόκληρη την Ισλανδία. Η κύρια πρόθεση είναι να ελεγχθεί εάν υπάρχουν άτομα που χρησιμοποιούν αυτά τα ορυχεία. Αυτό θα επέτρεπε στην αστυνομία να εντοπίζει πιθανούς ύποπτους και να τους ελέγχει από κοντά.

Τα εγκλήματα Bitcoin αυξάνονται σε όλο τον κόσμο.Πριν από μερικές εβδομάδες,το UseTheBitcoin ανέφερε ότι το πρώτο έγκλημα σχετικό με το Bitcoin συνέβη στην Ταϊβάν.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
Ο υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α. συγκρίνει τον Bitcoin με λογαριασμό της ελβετικής τράπεζας.
Ο Steven Mnuchin δήλωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τη G20 για να βεβαιωθεί ότι το bitcoin δεν θα γίνει τραπεζικός λογαριασμός τύπου Ελβετίας.
Η BitFury της Βόρειας Αμερικής στη λίστα του Καναδέζικου Χρηματιστήριου αυτόν τον μήνα.
Ο Καναδάς εμφανίζεται έτοιμος να γίνει ένας νέος παγκόσμιος κόμβος για τους miners. Είναι ήδη γνωστό ότι προσελκύει κινέζους miners που έλκονται από την εγχώρια αγορά με τη φθηνή ηλεκτρική ενέργεια και το κρύο κλίμα της.
Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρισμού χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για την εξόρυξη cryptocurrencies.
Η ιαπωνική εταιρεία Kumamoto-Energy, τοπικός παραγωγός ενέργειας και προμηθευτής από την πόλη Kumamoto, αποκάλυψε ότι πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για mining.
Η κινεζική Bitmain έκανε 3 έως 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη το περασμένο έτος.
Η Bitmain, μια ιδιωτική κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει εξοπλισμό εξόρυξης Bitcoin και διαχειρίζεται τις δικές της εξορυκτικές εργασίες, πραγματοποίησε κέρδη 3 έως 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.
Tags
SHARE
Comments

© 2018 hallcrypto.gr