Κοινοπραξία τραπεζών της Ιαπωνίας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain της Ripple.

Ημερομηνία κυκλοφορίας:

Οι 47 τράπεζες δοκίμασαν επιτυχώς το blockchain της ripple.

Αυτό ακολουθεί την επιτυχή υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος, όπου η κοινοπραξία των 47 μελών χρησιμοποίησε τεχνολογία από την εκκίνηση του blockchain της Ripple για μια πλατφόρμα πληρωμών με βάση το cloud που ονομάζεται RC Cloud. Η πλατφόρμα επιτρέπει στις τράπεζες-μέλη να πραγματοποιούν μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο στην Ιαπωνία, καθώς και να πραγματοποιούν διασυνοριακές πληρωμές με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

"Ο στόχος της κοινοπραξίας είναι να καταστήσει αποδοτικότερες τις εγχώριες και διασυνοριακές πληρωμές εκμεταλλευόμενοι την τελευταία διανεμημένη τεχνολογία λογιστικών βιβλίων που είναι διαθέσιμη στον κόσμο", δήλωσε στο CNBC ο διευθυντής κοινής επιχείρησης της Ripple, Emi Yoshikawa.

Η κοινοπραξία ξεκίνησε τον Οκτώβριο και αντιπροσωπεύει πάνω από το 30% όλων των τραπεζών στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τον Yoshikawa. Τα μέλη περιλαμβάνουν την AEON Bank, τη Nomura Trust και την Banking, τη Resona Bank και τη Mizuho.

Πολλές μικρές τράπεζες που επεξεργάζονται μικρούς όγκους πληρωμών πρέπει να βασίζονται στους μεγαλύτερους ομότιμους πελάτες τους για να εκκαθαρίσουν τις συναλλαγές λόγω του υψηλού σταθερού ετήσιου κόστους για την ένταξη στο κέντρο εκκαθάρισης. Ως αποτέλεσμα, έχουν λίγο έλεγχο των τελών που χρεώνονται ανά συναλλαγή, καθιστώντας το ακριβό και ασύμφορο.

"Η υπάρχουσα υποδομή ευνοεί τους επεξεργαστές μεγάλου όγκου", δήλωσε στο CNBC ο Dilip Rao, διευθύνων σύμβουλος της Asia Pacific στο Ripple.

Εκεί είναι που το blockchain - το οποίο είναι η βάση για την τεχνολογία Ripple - έρχεται. Καταγράφει και αποθηκεύει όλες τις συναλλαγές online με ασφάλεια σε ένα δίκτυο peer-to-peer, το οποίο εξαλείφει την ανάγκη να έχει μια ενδιάμεση τράπεζα ή κεντρικό κόμβο να κάνει την εκκαθάριση και τον διακανονισμό.

«Με την τεχνολογία blockchain, δεν έχει σημασία γιατί η μικρή τράπεζα μπορεί να συναλλάσεται με μια άλλη τράπεζα και να είναι εξίσου φθηνό εάν έκαναν 10.000 συναλλαγές ή δύο», δήλωσε ο Rao.

Σύμφωνα με την ανάλυση που πραγματοποίησε η Ripple, εξετάζοντας τα εμβάσματα λιανικής και τις εταιρικές πληρωμές, η κατανεμημένη τεχνολογία χαρτοφυλακίου έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος συναλλαγών κατά 60 και 50 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Η Yoshikawa δήλωσε ότι αναμένει από 10 έως 20 ακόμη τράπεζες να συμμετάσχουν στην κοινοπραξία φέτος, γεγονός που θα φέρει τον συνολικό αριθμό των μελών σε 50 με 60 - περίπου το 40 τοις εκατό όλων των ιαπωνικών τραπεζών. Η εμπορική φάση του RC Cloud αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Ενώ η υιοθέτηση της τεχνολογίας από την Ιαπωνία ποικίλλει - από τα smartphones έως τα έξυπνα αυτοκίνητα - το τραπεζικό της σύστημα είναι παραδοσιακά συντηρητικό όσον αφορά την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και συστημάτων.

Όμως, σε μια προσπάθεια να γίνει ένας βασικός παίκτης της περιοχής, οι ιαπωνικές αρχές και οι τράπεζες λαμβάνουν υπόψιν το blockchain.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας μίλησε για τη διερεύνηση της κατανεμημένης τεχνολογίας χαρτοφυλακίου και των πιθανών χρήσεών της. Πέρυσι, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ένα κοινό ερευνητικό έργο σε blockchain με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Mitsubishi UFJ Financial Group, μέλος της παγκόσμιας κοινοπραξίας block3 και ενός από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ιαπωνίας, επιδιώκει να αναπτύξει το δικό της cryptocurrency, MUFG Coin, για δυνητική εμπορική διάθεση σε μεγάλη κλίμακα και να εξυπηρετήσει τους μικρούς πελάτες της λιανικής τραπεζικής.

Ο Ράο δήλωσε ότι η Ιαπωνία ήταν πολύ διαφορετική από τον υπόλοιπο κόσμο, όταν πρόκειται για νέες εξελίξεις στο fintech, όπως το blockchain.

"Έχουν ενδιαφερθεί πολύ για το Bitcoin, το blockchainκαι έχουν μεγαλύτερη επίγνωση των cryptocurrencies."

ΠΗΓΗ

photo by OiMax

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
Η Western Union επιβεβαιώνει τις δοκιμές της τεχνολογία της Ripple για μεταφορές χρημάτων.
Ο προμηθευτής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Western Union (WU) δοκιμάζει συναλλαγές με τη χρήση συστήματος διακανονισμού βασισμένο στο Blockchain της Ripple (XRP).
Το UAE Exchange συνεργάζεται με την Ripple.
Το UAE Exchange, μια κορυφαία εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας, ανταλλαγής νομισμάτων και πληρωμών, ανακοίνωσε ότι έχει συνεργαστεί με τη Ripple για να παρέχει άμεσες, ομαλές και σε πραγματικό χρόνο διασυνοριακές πληρωμές
Η εξόρυξη Cryptocurrency συμβάλλει στις υψηλές τιμές GPU.
Οι εταιρίες παραγωγής καρτών γραφικών δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την ζήτηση.
Η Bank of China σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το XRP της Ripple.
Η κρατική τράπεζα ανήκει στις «Big Four» κρατικές εμπορικές τράπεζες της Κίνας.
Tags
SHARE
Comments

© 2018 hallcrypto.gr